Sok z goji

Chińska kultura długowieczności bazuje przede wszystkim na dbałości o zdrowie. Właściwości lecznicze jagód goji wykorzystywane są w medycynie naturalnej krajów azjatyckich od ponad 3000 lat, a dzięki swojemu wyjątkowemu działaniu nazwane zostały „owocami długowieczności”. W skład soku z goi wchodzą aminokwasy, węglowodany i nienasycone kwasy tłuszczowe, a także wiele witamin i składników mineralnych.

Owoce rośliny Lycium barbarum, czyli jagody goji pochodzą z terenu południowych Chin, Tybetu i Mongolii. Należą do kategorii superfoods, czyli produktów, które dzięki skoncentrowanej ilości witamin i minerałów posiadają znaczne właściwości odżywcze.

Produkowany z jagód sok z goji zawiera w 100 swoich gramach ok. 2500 mg witaminy C. Tym samym jest trzecim co do wielkości jej naturalnym źródłem. Witaminę C niezbędną jest dla prawidłowego rozwoju komórek, polepsza cyrkulację krwi w mózgu i w naczyniach kapilarnych. Jagody goi biją rekordy popularności wśród celebrytów i osób dbających o formę. Owoce te są bowiem prawdziwą bombą antyoksydantów – związków walczących z wolnymi rodnikami tlenowymi, których wysoki poziom w organizmie przyczynia się nie tylko do obniżenia odporności, ale i szybszego starzenia się.

Nie można także zapomnieć o trzech innych, równie ważnych dla naszego organizmu witaminach, czyli B1 i B2 i B6. Witaminy z grupy B odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego człowieka. Poprawiają stan skóry, włosów i paznokci, a także wzmacniają wzrok. Dodatkowo sok z goji oczyszcza wątrobę i nerki, wpływając bezpośrednio na ich pracę. Podtrzymuje także zdrowy cholesterol i podnosi zawartość hemoglobiny we krwi, wzmacniając tym samym stawy i kości. Dzięki wspomaganiu szybszego uzyskania przyrostu masy mięśniowej sok z goi polecany jest także wszystkim aktywnie uprawiającym sport.

Poznaj niezwykłe właściwości soku z goi. Postaw na naturalny sok, który nie zawiera żadnych substancji ulepszających czy poprawiających smak. Odwiedź nasz sklep internetowy i zadbaj o swoje zdrowie.

Zobacz też:

Posiadamy pozytywną opinię Instytutu Żywności i Żywienia