Soki naturalne

O tym, że naturalne soki to samo zdrowie wiedzą wszyscy. Zawarte w nich witaminy i minerały wzmacniają odporność organizmu i opóźniają procesy starzenia.  Coraz więcej osób stawia jednak na soki naturalne, które są nie tylko zdrowe, ale mają także właściwości lecznicze. Dzięki szerokiemu spektrum działania nazywane są one super sokami. Przyjrzyjmy się zatem ich właściwościom.

Noni, acai, goji, maqui czy mangostan pod tymi tajemniczymi nazwami kryją się owoce o niezwykłej mocy. Owoc noni skutecznie łagodzi ból, normalizuje ciśnienie krwi i poziom cukru we krwi. Poprawia także funkcje układu hormonalnego i łagodzi objawy menopauzy. Jagody acai nazywane są cudem natury, sok z nich zawiera bowiem aż 150 składników witalnych. Wzmacnia włosy, skórę i paznokcie, łagodzi stres oraz spowalnia procesy starzenia. Obniża także poziom cholesterolu i wspomaga kontrolę wagi ciała. Sok z jagód goi to wyjątkowe źródło witaminy C, aminokwasów oraz przeciwutleniaczy. Wspomaga prawidłową pracę serca oraz działa pozytywnie na ciśnienie tętnicze krwi. Oczyszcza także wątrobę i nerki i podtrzymuje zdrowy cholesterol. Właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i antywirusowe posiada natomiast owoc mangostanu. Nie tylko wspomaga on organizm w przypadku choroby Parkinsona czy Alzheimera, działa także przeciwdepresyjnie oraz przeciwlękowo. Jagody maqui wyróżnia natomiast największa ze wszystkich owoców na świecie ilość antyoksydantów. Poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci i zapobiega szkodliwemu działaniu wolnych rodników. W znacznym stopniu przyspiesza przemianę materii i reguluje procesy trawienne, wspomagając tym samym odchudzanie.

Nasza firma od 10 lat specjalizuje się w imporcie soków produkowanych przez amerykańską firmę North Shore Nutraceuticals USA. Oferowane przez nas produkty to niezawierające substancji ulepszających czy poprawiających smak 100% soki naturalne. Sklep internetowy, który prowadzimy to najszybszy sposób, aby wybrać odpowiedni dla siebie produkt i zadbać o swoje zdrowie!

Zobacz też:

Posiadamy pozytywną opinię Instytutu Żywności i Żywienia